O PODJETJU

MAKLEN Zupančič, urejanje – vzdrževanje vrtov in parkov, k.d.

 

TEL.:

0590 37897

GSM:  

041 378705

 e-mail:

vrtinmi@t-2.net

 

O PODJETJU

 

Ali bolje: o filozofiji podjetja

 

Skupaj z Vami, lastniki vrtov, že trinajsto leto ustvarjam celovite rešitve oblikovanja Vaših okrasnih bivalnih vrtov in skrbim, da urejeni ostajajo tudi skozi čas. 


Moje poslanstvo je: v sodelovanju z Vami in po načelih stroke ustvariti vrt, ki Vam bo pisan na kožo, ki Vam bo izboljšal kakovost bivanja, Vas pomirjal in hkrati vzpodbujal ter postal Vaše stanovanje na prostem. Da tak tudi ostane, bom poskrbel skupaj z Vami! 


Moje načelo je »slow gardening« - vrt razvijamo sonaravno. Kaj to pomeni? Vrt je živ preplet rastlin in drugih organizmov, razvija se in raste in se spreminja skozi čas. Če smo posadili drevo na sončno lego, bo čez 10 ali 15 let pod njim senca. Mikroklima se bo spremenila, s tem pa tudi izbor rastlin, ki bodo tam lahko rasle. Zato dober vrt ne nastane v dveh dneh, ni ga moč posaditi na en mah, (izjeme so redke), ampak nastaja 10, 15 in več let. Zato res drži kitajski pregovor, ki pravi: najboljši čas, da posadite vrt, je bil pred dvajsetimi leti. Drugi najboljši pa je zdaj! Vendar po premišljenem načrtu! In še dobra novica za Vas: tudi stroški obnove Vašega vrta se tako porazdelijo na več let. Zato urejen vrt postane dostopen skoraj vsakemu, ki si ga želi.

 
Sem specialist za oblikovanje in vzdrževanje okolja z rastlinami. Če je potrebno pri oblikovanju Vašega vrta pritegniti še druge ( zidarje, tesarje, mizarje, vodovodarje ali električarje), poskrbim tudi za to. Če pa želite, jih poiščete sami. Moja pozornost je tako popolnoma posvečena Vašemu vrtu, saj je ne moti nobena druga vzporedna dejavnost. Nimam svoje drevesnice ali vrtnarije. Torej pri oblikovanju nisem omejen s svojim sortimanom ali z zalogami, ki bi jih bilo treba »porivati naprej« in so »moji« vrtovi po izboru rastlin lahko pestrejši. Za vsak vrt posebej nabavljam kvalitetne sadike pri priznanih domačih in tujih pridelovalcih.

Na področju vzdrževanja vrtov bi rad pomagal odpraviti slabe prakse urejanja vrtov v Sloveniji, ki so z javnih površin žal že pljusknile tudi v zasebne vrtove.To je obglavljanje in »štrcljanje« dreves, odstranjevanje predebelih vej, striženje cvetnih grmovnic namesto obrezovanja, sajenje, za razmeroma majhne zasebne vrtove, neprimernih vrst in sort drevnine, draga, neupravičena in nesmiselna raba okrasnega lubja…


Vse preveč je urejevalcev okolja, ki vrt zasadijo in jih ni nikoli več blizu, lastniki pa ste prepuščeni lastni iznajdljivosti. Jaz pa Vam, svojim »vrtoljubcem«, pomagam, kolikor želite in dokler želite. Z delom in nasveti! Naučil Vas bom ravnanja s posameznimi vrstami rastlin, če boste le hoteli, da boste sčasoma lahko v celoti sami pravilno vzdrževali svoj vrt.

 

Če pa zaradi pomanjkanja časa ali drugih vzrokov vzdrževanja sami ne bi zmogli, Vam bom z veseljem priskočil na pomoč!

 

 

Se vidimo na Vašem vrtu!

 

Matjaž Zupančič

 

 

 

 


 

¸

Zadnji projekti


 Rezidenca Kastelic

>> poglejte več

 Rezidenca Mrkaić

>> poglejte več

 Rezidenca Smodila

>> poglejte več

 Rezidenca Žiberna

>> poglejte več

 

Izvedba: Element Lab 2010

Maklen Zupančič, urejanje – vzdrževanje vrtov in parkov, k.d. | Cesta Kokrškega odreda 40, 4000 Kranj | Pooblaščene osebe: Matjaž Zupančič, Najla Bahjet Elias